Vés al contingut principal
Inici

Portals laborals

En els darrers anys, han proliferat diferents portals de recerca de feina per Internet.
A continuació veurem com funcionen aquests portals i quines passes s'han de fer per tal d'optimitzar el seu rendiment.
Cal destacar que s'ha de veure la xarxa com un mitjà més per aconseguir trobar feina, com un complement als mitjans habituals (premsa escrita, OTG, etc.).

Tindrien aquest itinerari d'actuació:

1.Prèviament a entrar en un web de recerca de feina, cal tenir correctament actualitzat el teu currículum vitae en un format de processador de textos. Això és perquè en alguns portals tenen un espai reservat perquè l'enganxis.

2.A l'entrar has d'omplir un formulari en el que introdueixes les teves dades i el teu currículum com a demandant de feina. És a dir, donar-se d'alta o registrar-se al web. Com a resultat d'aquest pas tindries el teu currículum a la base de dades del portal de recerca de feina, i un usuari i una contrasenya per accedir-hi.(*)

alta

3.Un cop realitzat aquest tràmit el funcionament és molt senzill. Per mitjà del portal les usuàries s'inscriuen a les ofertes que els hi interessen. Es fa mitjançant un cercador, de fet les ofertes de feina estan ordenades per categories.(*)

cerca

4.La majoria de portals t'envien un butlletí diari o setmanal amb les ofertes més adequades al teu perfil, depenent de les categories que hagis seleccionat, per tal d'estalviar-te haver de consultar tot el web i fer una recerca més efectiva. Quan alguna oferta t'interessa, introdueixes l'usuari i la contrasenya i el teu currículum li arriba a l'empresa.

5.Normalment, és l'empresa qui es posa en contacte amb les candidates. Hi ha, però, algunes pàgines web que donen també el contacte telefònic o el mail per poder posar-se en contacte directament amb l'empresa, i no esperar a que siguin ells qui ho facin, però són les menys.

Alguns portals recomanats per a la cerca de feina:

http://www.infojobs.net

http://www.servijob.es

http://www.laboris.net/


Hi ha portals per a sectors específics:

http://www.hacesfalta.org/
Economia social, també recull la possibilitat de fer voluntaris presencials i virtuals.

http://www.afuegolento.com/
Hoteleria.

http://www.inforesidencias.com/
Geriatria.


(*)Imatges extretes de http://www.infojobs.net
Data de consulta: 17 d'octubre de 2007



Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image