Vés al contingut principal
Inici

Objectius a assolir per completar aquest mòdul:

Els objectius a assolir per a completar el 4art mòdul no són tant ambiciosos com els anteriors en quant a productes resultants però si importants de cara a la seguretat de les alumnes i la seva actitud en vers els tràmits digitals.

La intenció és fer un repàs als recursos que es detallen al moodle i establir certa confiança davant els tràmits i compres.

Un cop fet aquest reconeixement i visualització que recomanem, podreu acabar de concloure el que us hagi quedat pendent de mòduls anteriors.

Sobretot pareu atenció a la pràctica.

Gestions telemàtiques

Un repàs a l'administració electrònica que ens ofereixen diferents pàgines de la Generalitat, és especialment recomanable aturar-se a la de l'IdCat i proporcionar-los l'opció de sol·licitar la seva identitat digital i explicar bé per a que serveix de manera que puguin avaluar si els és d'interès per a la l'entitat. També podeu visitar la pàgina www.365cat.net que centralitza els tràmits amb la generalitat disponibles.

Pel que fa als portals laborals, podeu fer-ne un recorregut i comentar-ne la utilitat, si es dóna el cas que alguna alumna estigui interessada podeu mostrar com es realitza una subscripció, de totes maneres és més important el fet d'informar-les de les opcions que tenen, al mateix recurs trobaran com donar-se d'alta si els interessa.

Per les compres en línia, visitar les webs dels supermercat o hipermercats que tenen propers i veure si ofereixen el servei de compra on-line, després dins del recurs trobareu enllaços a diferents botigues en línia. Així com llocs on comprar entrades bitllets d'avió, etc. És molt important que en aquest punt els parleu de la seguretat i de com utilitzar bé la compra amb les targes de crédit, els riscos i precaucions que han de prendre. Us enllaço un recurs creat per la Xarxa de PuntsTIC on es treballa el tema de la seguretat i que podeu utilitzar total o parcialment si us sembla convenient: "A Internet la seguretat és un punt al nostre favor"

Pel que fa a la banca electrònica, més del mateix prevenir del que poden trobar i de les precaucions a prendre, també us pot ajudar el recurs anterior.

També els pot ser útil el recurs sobre demanar hora al metge o sobre el teletreball, potser podeu passar per aquests recursos de manera més consultiva. Indicant que poden tornar sobre aquests textos i repassar-ne el contingut.

A més a més,

Finalment, com a últim punt del mòdul teniu un llistat d'enllaços per si volen saber més sobre altres eines com diccionaris, guies, programari lliure...

Per a aquelles alumnes més avançades que vulguin saber-ne més.

Finalment,

Un cop heu repassat i informat sobre tot el que poden fer gràcies a la xarxa podeu acabar aquells temes que us hagin quedat pendents de mòduls anteriors.

Pràctica

Com a pràctica visible d'aquest mòdul demaneu a les vostres alumnes que escriguin una entrada al bloc de la seu comentant la seva experiència a l'hora de fer un tràmit amb alguna de les eines presentades. És a dir, si algú s'ha tret el certificat digital, si han comprat o compren sovint entrades per Internet, si han pogut demanar hora al metge, qualsevol tràmit que hagin realitzat.
Al fer-ho al bloc de la seu podreu controlar quines han fet la pràctica i quines no.





Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image