Vés al contingut principal
Inici

Sovint ens pot sorgir la necessitat de realitzar una tasca periòdicament (cada cert temps) o quan es compleixen unes determinades condicions. En els sistemes GNU/Linux, tenim la possibilitat d'automatitzar l'execució de tasques cada cert temps. Per aconseguir-ho, disposem de varies eines, cadascuna amb els seus avantatges i inconvenients, a continuació veurem l'eina més coneguda (també una de les més usades) per realitzar execucións programades: cron

Cron és un daemon del sistema que cada minut comprova si hi ha algun procés programat per executar. Aquest, necessita disposar d'un fitxer (var/spool/cron/crontab/user) per cada usuari, on poder veure quines comandes hi han programades. A part, el sistema ens posa a disposició una comanda, que ens permet modificar aquest arxiu d'una forma fàcil. Aquesta comanda és: crontab i tal com he explicat anteriorment, ens permet afegir entrades al fitxer de configuració de cron pel nostre usuari per tal de que el daemon cron les executi.

En aquest punt, és convenient doncs que us mireu el manual en línia de la comanda crontab, per veure el seu funcionament bàsic.

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image