Vés al contingut principal
Inici

Tal com s'ha tractat amb anteriorirtat, en l'actualitat existeixen eines que ens faciliten la feina a l'hora d'instal·lar els programes. Tot i així a vegades no ens queda més remei que baixant-se el codi font d'un programa en concret i compilar-lo directament, degut a que no existeix cap paquet compatible per la nostre màquina. En aquest punt tractarem aquest tema:

La instal·lació de programes mitjançant el codi font, té els següents punts clau:

  • 1- Treballar en un directori net on nomes hi hagi el codi font del programa a instal·lar.
  • 2- Llegir el readme o install que acompanya al codi font per tal de veure les necessitats i dependències que necessita el programa.
  • 3- Tenir les eines de desenvolupament (compiladors etc..) que ens permetin compilar el programa correctament. Nota: aquestes eines normalment no venen instal·lades per defecte en el sistema, per això caldrà instalar-les previament. Per sort, totes aquestes eines es troben disponibles per la seva instal·lació en els repositoris bàsics de debian.
  • 4- Executar l'script de configuracio ./configure. Aquest script, s'encarrega de comprobar si el nostre sistema cumpleix els requisits per instal·lar el programa.
  • 5- Executar el constructor make . Aquest proces ens permetra generar els arxius necessàris per afrontar la compilació
  • 6- Instal·lar el programa amb
Tal com segurament us haureu fixat, aquest, no és un procés ni molt menys trivial, ja que requereix d'uns certs coneixements per dur-lo a terme. És per això, que només s'hauria d'utilitzar en ocasions molt puntuals on no disponguem d'alternatives còmodes per instal·lar un determinat programa.

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image