Vés al contingut principal
Inici
Els manuals en línia són de gran ajut ja que expliquen amb detall tot el que es pot fer amb una ordre, o amb un fitxer de configuració. Algunes vegades, fins i tot venen detallats amb exemples.

Per obtenir aquesta ajuda, s'ha de teclejar man ordre o man fitxer-configuració.

Aquestes pàgines de manuals en línia es van començar a dissenyar molt abans de que fós comú fer servir entorns gràfics per treballar. Així doncs, l'aspecte pot semblar una mica pobre, però la veritat és que per extreure'n una ajuda puntual és més que suficient.

Les pàgines man ajuden a l'usuari a fer servir una ordre, per tant, es dóna per suposat que l'usuari coneix prèviament l'ordre, i el que vol, és trobar-ne informació de com fer-la servir. Al final de l'ajuda en línia, hi acostuma a haver referències a altres pàgines man relacionades.

Per moure's per una pàgina man, es pot fer servir les fletxes amunt i avall, així com l'espai per avançar pàgina a pàgina. Les tecles inici i fi, ens porten també a l'inici i la fi de l'ajuda. Per buscar un text concret, n'hi ha prou prement la tecla /, i escriure el text a buscar, per buscar la següent coincidència, cal prémer la tecla n de next per anar a buscar la següent coincidència, i N per anar a la anterior. Per obtenir ajuda de com interaccionar amb el visualitzador de l'ajuda en línia, es pot prémer la tecla h. Per més informació sobre la comanda man, teclegeu man man, i obtindreu ajuda en línia de l'ordre man.

Algunes ordres, disposen d'una ajuda extra que és accessible via la comanda info. Aquesta ajuda extra és navegable via enllaços i acostuma a ser molt més extensa.


Una altre bon lloc on buscar informació sobre una determinada comanda o ajuda, és a internet, actualment amb l'ajuda de Google disposem d'un punt d'entrada a una quantitat d'informació molt gran.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image