Vés al contingut principal
Inici

Ens proposem crear un glossari de termes de programari lliure amb tots els
conceptes estudiats fins ara. Per fer-ho, emprarem un dels mètodes més habituals a Internet per a la creació de programari en entorns col·laboratius: wiki.

Què és un wiki? Un entorn wiki permet crear documents col·lectivament mitjançant un navegador web amb la utilització d’un llenguatge de marques senzill.

Wiki wiki és una paraula d’origen hawaià que significa “molt i molt ràpid”. La velocitat de creació i actualització de pàgines és un dels aspectes definitoris de la tecnologia wiki. Generalment les modificacions s’accepten sense revisió prèvia i molts wikis estan oberts al públic en general, o almenys a totes les persones que tenen accés al servidor.

Si voleu un exemple real de wiki, amb un gran nombre de col·laboradors, visiteu la Viquipèdia.

En el nostre cas crearem un glossari de més de 300 termes entre tot l’alumnat del curs (uns 140). Cada grup crearà un wiki i, finalment, els ajuntarem tots en un de sol. En teoria serien més de 400 termes, però les repeticions seran nombroses i, per tant, el nombre final serà inferior.

Per fer-ho, es crearan diverses categories i subcategories de termes. El que caldrà que faci cadascú de vosaltres és aportar 3 termes nous amb les seves definicions. Algunes observacions:

·         No cal que feu definicions acadèmiques, sinó que expresseu amb les vostres paraules l’explicació del concepte. No es tracta de fer un diccionari formal, sinó que la informació que quedi us pugui ser útil per a futures consultes.

·         Qualsevol terme que hagi sortit anteriorment o que vingui al cas pot ser vàlid. Si dubteu, consulteu-ho al fòrum. Tingueu en compte que als últims que introduïu termes us costarà més de trobar-ne de nous.

·         Qualsevol pàgina del wiki és editable, per tant podeu editar tantes categories i subcategories com vulgueu. De fet, segurament molts ho haureu de fer així.

·         Llegiu el manual de creació de pàgines wiki que us hem deixat a la vostra disposició per a més informació, i el manual avançat només si us interessa aprofundir en el tema.

·         Les paraules també poden anar acompanyades amb imatges i altres recursos que vosaltres imagineu.

 

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image