Vés al contingut principal
Inici
Tota informació penjada a Internet disposa d'una adreça amb informació tant de l'ordinador que dóna el servei com dels directoris, subdirectoris i nom del fitxer d'aquest ordinador servidor.

L'adreça completa d'un recurs s'anomena URL (localizador Universal de Recursos), on la part que correspon al servidor es coneix com a domini.

Mirem-ho per parts:

http://www.uoc.edu/portal/catala/index2.html

* el protocol de transferència d'hipertext (http://) és el que es fa servir per a visualitzar la informació continguda en els documents, assumida per defecte pels ordinadors.

* el nom del domini es divideixen per nivells:

      - el primer nivell correspon a la darrera part del nom i dóna informació sobre el tipus de domini o la seva localització geogràfica: .edu
      - el segon nivell correspon a la part central del nom, fent referència al servidor, el nom de l'organització, a la persona: uoc.
      - el tercer nivell correspon al principi del nom, i en la gran majoria fa referència a les conegudes WWW (World Wide web).

* el directori i els subdirectoris, encarregats d'indicar la ruta on s'allotja la pàgina web a l'ordinador servidor: /portal/catala

* el nom del fitxer que conté la informació: /index2.htm



Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image