Vés al contingut principal
Inici

CharlatanQuatre consells per als debats virtuals


Amb aquest recurs us volem oferir quatre consells -no vinculants- per tal de dur a terme els debats als fòrums virtuals.

En primer lloc, val la pena recordar que en aquests espais estem conversant un grup de persones i que, per tant, cal que ens tractem guardant respecte a les normes que apliquem en converses reals. Aquesta és la millor guia que podem tenir. A més a més...

  • En un fòrum, començar els missatges amb presentacions o fer acomiadaments molt formals o llargs, és innecessari.
    Sí cal signar els missatges amb el nostre nom, perquè quedi clar que el missatge ha finalitzat.

  • Es recomanable publicar un missatge diferent per a cada tema. Si teniu la intenció de tractar diferents temes, és millor fer-ho a través de diferents missatges.

  • Si el vostre missatge és una resposta a un missatge publicat anteriorment per una altra persona, cal que feu un "contesta". D'aquesta manera la conversa quedarà desada de forma ordenada i es podrà fer un seguiment de la seqüència de comentaris sobre el mateix tema amb molta facilitat.
    Si voleu mostrar el vostre acord/desacord amb una part d'un missatge anterior, cal citar-lo i explicar els motius; si us plau ateneu els criteris de respecte, brevetat i claredat en les argumentacions.

  • Aconsellem indicar una línia d'assumpte clara, que defineixi el contingut dels vostres missatges. Així serà fàcil localitzar-los posteriorment.
    Cal evitar indicar assumptes com ara "Hola", "Resposta al missatge anterior", o deixar la línia d'assumpte en blanc.

  • Empreu les majúscules si voleu indicar que esteu cridant; en cas contrari, feu servir la norma general.

  • Podeu emprar "emoticons" per indicar el vostre to de veu, però no és recomanable fer-ho molt sovint, perquè es produeix cansament en el receptor.

  • Si voleu adjuntar algun arxiu, ho podeu fer, però tingueu en compte que existeix una limitació referent a la mida de l'arxiu.

    Amb aquestes quatre pautes (que són 7) tenim prou per començar el nostre debat virtual. Us convidem a estrenar el nostre fòrum del curs.
Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image