Vés al contingut principal
Inici

4. Els estats dels certificats: cicle de vida

Moltes persones es pregunten si els certificats tenen caducitat. Igual que els documents d'identitat, tenen períodes de vigència i hi ha alguns passos a seguir en cas de pèrdua o robatori. Els diferents estats pels quals passen formen part del seu cicle de vida. El següent cicle correspon al certificat digital idCAT:

Cicle de vida dels certificats digitals

Si el perdo o me'l roben: SUSPENSIÓ

Si tenim sospita de què ha estat robat o perdut, podem deixar el nostre certificat sense validesa temporalment (com a màxim 120 dies).

Per suspendre el certificat digital idCAT hem de trucar al 902 90 10 80, e identificant-nos adequadament.

Si l'he perdut i l'he retrobat: HABILITACIÓ

Aquesta és la reactivació del certificat que ha estat suspès, si ja no hi ha dubtes de que hagi estat sostret o perdut (com a màxim dins del 120 dies que pot durar la suspensió).

Per habilitar un certificat que hagi estat suspès, hem d'anar en persona a una entitat de registre col·laboradora, amb el nostre document d'identitat.


Si l'he perdut o me l'han robat i es passen els 120 dies de la suspensió: REVOCACIÓ

Aquesta és la invalidació definitiva d'un certificat, pot ser quan el període de suspensió ha acabat o si alguna de les mesures de seguretat ha fallat.

En el cas que vulguem revocar voluntàriament el nostre certificat, hem d'anar en persona a una entitat de registre col·laboradora, amb el nostre document d'identitat.



El certificat caduca?

Els certificats tenen una "data de caducitat". En el cas d'idCAT, el certificat és vàlid durant 4 anys. Un cop passat aquest període deixa de ser utilitzable.


Si està a punt de caducar: RENOVACIÓ

Podem renovar el nostre certificat en els 60 dies previs a la data de caducitat, sempre que les dades personals no hagin variat.

Per renovar-lo, hem d'entrar al web d'IdCAT i seguir les instruccions.


Puc modificar les dades del meu certificat?

Sí, pots canviar les teves dades de contacte, com ara el teu correu electrònic.

Per modificar-les, hem d'entrar al web d'IdCAT i seguir les instruccions.

Darrera modificació: dimarts, 5 de gener 2016, 15:00
loader image