Abans de fer la sol·licitud

Icona

 

 

És important llegir tota la informació que hi ha al web de l'idCAT www.idcat.cat abans de fer la sol·licitud.

 

Abans d'iniciar el procés cal:

ACTUALITZAR EL NOSTRE SISTEMA OPERATIU: és convenient que el nostre sistema operatiu estigui actualitzat. El web de CATCert ofereix l'opció de comprovar el sistema Windows durant el procés de sol·licitud.

INSTAL·LAR LES CLAUS PÚBLIQUES DE CATCERT: com hem vist, els certificats digitals serveixen per identificar persones o organismes amb seguretat en Internet. De vegades, quan naveguem per adreces que disposen d'un certificat digital (https://) ens surt una pantalla d'avís de seguretat. Per evitar aquestos avisos, podem instal·lar les claus públiques de les entitats en què confiem.

Per aprendre a fer-ho pot consultar les instruccions del web de l'idCAT o fer la Pràctica 2 d'aquest mòdul, amb informació detallada.

 

Ara ja podem sol·licitar el nostre certificat!

A més de fer la sol·licitud via web, també podem anar directament a una entitat de registre, que podem trobar utilitzant el cercador d'entitats, a obtenir l'idCAT.

Haurem de descarregar i instal·lar el certificat al mateix ordinador des del que fem la sol·licitud i amb el mateix usuari. Si obtenim el certificat en clauer, no caldrà fer aquesta operació, perquè el certificat ja estarà descarregat a la memòria USB.

NOTA: si no tenim ordinador a casa, el més recomanable és obtenir l’idCAT en clauer. Per identificar les Entitats de Registre que emeten el certificat en memòria USB, ens hem de fixar que al costat de les dades de l’ER idCAT, al web www.idcat.cat, aparegui la icona del clauer, tal com es veu a la següent imatge:

Imatge del clauer idCAT

Darrera modificació: dimarts, 5 gener 2016, 15:00