Vés al contingut principal
Inici
Requisits de compleció
Oberta el dilluns, 24 d’octubre 2005, 15:30

Objectiu

 

L’objectiu d’aquesta activitat és que l’alumne conegui els diferents formats en què es poden desar les imatges i com canviar les propietats bàsiques d’aquestes. També ha de familiaritzar-se amb l’entorn de treball del GIMP.

 

Temes inclosos en aquesta activitat

 

Per tal de realitzar l’activitat treballarem els següents temes:

 

La imatge digital.
Les propietats de la imatge digital
Formats i estàndards d’imatge
Qualitat i compressió
Edició bàsica d’imatges digitals
Desar imatges
Canviar les propietats bàsiques de les imatges
Usos i estàndars d’imatge

 

 

Data límit de presentació:  31/10/2005


 

Comencem a treballar

 

Per a poder  realitzar l’activitat, haureu de descarregar els arxius necessaris. Ho podeu fer fent clic a: activitat1.zip

 

Pas 1

 

Una vegada heu desat el material, obriu l’arxiu activitat1.zip. Hi trobareu 2 imatges: una fotografia (img01.xcf) i un disseny (img02.xcf). Descomprimiu-les i deseu-les a la vostra carpeta de treball.

 

Fixeu-vos que aquestes dues imatges estan en format XCF nadiu de GIMP. Començarem a treballar amb img01.xcf. Executeu-la i s’obrirà amb el GIMP.

 

Comproveu la mida de la imatge el seu pes, la mida d’impressió i la resolució. Anoteu-les.

 

Amb l’acció Desa una còpia, realitzarem còpies de la imatge en diferents formats. Deseu-les totes en el mateix directori per tal de poder comprovar fàcilment la diferència de mida en Kb dels diferents formats.

 

Deseu còpies de la imatge en formats BMP, GIF, JPG i TIFF amb una qualitat bona. Tenint en compte que són imatges de la mateixa mida i tenen el mateix nombre de píxels, anoteu les diferències de mida en kB de la imatge a mesura que les aneu desant.

 

Aquestes diferències són degudes a la compressió que realitzen els diferents formats. Comproveu quina és la imatge que pesa menys i envieu-la al professor/tutor amb el nom de fitxer: activitat1-1. Comenteu en un document de text quines diferències de mida d’arxiu heu trobat en els diferents formats.

 

Deseu l'arxiu de text i el fitxer ab la imatge de forma comprimida amb el nom activitat1-1 i envieu-lo a través d'aquesta tasca.
Continueu amb la tasca PAS 2. 

 

 

 

 

 

           

loader image