Esquema per temes

 • General

  CREACIÓ D'ÀLBUMS DE FOTOS A LA WEB

  Benvinguts/des al curs virtual de creació d'àlbums de fotos a la web.

  Inicialment, que sapigueu que més a baix disposeu del fòrum social, que serà l'espai on haureu de plantejar els dubtes que tingueu, dubtes que intentarem solucionar entre tots, no només el tutor/a sinó juntament amb el resto de companys i companyes del curs.

  Disposeu inicialment, en aquest apartat, d'un document amb el temari complert del curs.

  A partir de la lectura del temari, caldrà que realitzeu les activitats que es proposen, utilitzant el temari com a guia en la realització de les activitats.

 • Tema 1

  Creació d'un espai d'àlbums fotogràfics

  Es tracta de crear un espai per a poder afegir àlbums fotogràfics, utilitzant les opcions de Picasa Web.

  Recordeu, que tal i com s'indica al temari, és necessari tenir un compte amb Google, que ens oferirà accés a un conjunt de serveis que integra Gmail, Blogger, Picassa Web, entre d'altres.

  Una vegada tingueu el compte creat, caldrà que escriviu en el fòrum que hi ha a continuació, un missatge amb el següent contingut:

  • l'adreça (URL) d'accés al vostre espai.
  • la vostra adreça de correu electrònic.
 • Tema 2

  Creació d'Àlbums

  En aquesta ocasió, cal crear els àlbums, pròpiament dit. Es tracta de que en creeu 2, amb diferents temàtiques.

  Cada àlbums, ha de contenir, almenys:

  • Un conjunt d'entre 5 i 10 fotografies d'un tema relacionat.
  • Títol i descripció per a cada àlbum i fotografia.

  Els àlbums, han de contenir fotografies que hàgiu realitzat vosaltres (les fotografies, poden estar fetes amb una càmera digital, o poden ser fotografies escanejades, de material que tingueu en format paper).

  Un cop estiguin fets, cal que introduïu al següent fòrum, una petita descripció, i l'adreça d'accés (URL) a cada un dels 2 dels àlbums.

  Posteriorment, proveu les opcions d'enviar l'accés als àlbums, a les adreces electròniques dels vostres companys/es del curs (per a fer-ho, utilitzeu les opcions de Picasa Web; teniu les adreces al fòrum de l'anterior bloc).

 • Tema 3

  TEMES DE DRETS D'AUTOR, COPYRIGHT, ETC.

  En aquesta ocasió es tracta de que feu un petit treball que parli sobre els drets d'autor de les imatges que hi ha a Internet.

  Del contingut que hi ha a Internet, també pel que fa a les imatges, n'hi ha que estan protegits pels drets d'autor; és a dir, que no se'n pot fer qualsevol tipus d'ús.

  Haureu de redactar un petit treball (entre una i dos pàgines) que parli del que diu la llei, les agències de protecció dels drets d'autor, etc. i a banda, doneu també, la vostra opinió.

  Caldrà que l'entregueu en l'accés a l'entrega de l'activitat que teniu a continuació.