Esquema per temes

 • General

  FULL DE CÀLCUL - AR

  Benvinguts/des al curs.

  En aquest curs coneixerem una eina que s’anomena Calc, un full de càlcul el qual forma part del paquet d’ofimàtica Open Office, i es totalment equiparable a l’Excel del Microsoft Office.

  Primer de tot, coneguem una mica més el perquè de tot això.

  Accés al perquè de tot això

  Amb el següents vincles, us facilito:

  • D'una banda, el temari complert amb el que treballarem el curs, per que li feu un primer cop d’ull i us el podeu imprimir tot d’una (procureu fer-ho a dos cares, per estalviar paper). Amb posterioritat, encara que no amb el mateix ordre, els diferents blocs de treball faran referència als diferents apartats d’aquest temari, i us faran fer alguns exercicis referents als conceptes tractats.
  • De l'altra, hi ha accés al fòrum social, fòrum que servirà per que hi exposeu dubtes, consultes, (i també, i sou capaços/es les resoleu), feu comentaris de caire general respecte del curs, etc.
  • Tot seguit, hi ha accés a unes fitxes que poden servir per a iniciar-se o per a completar el curs amb més exercicis pràctics, exercicis que per començar a escalfar poden estar bé, perquè explica pas per pas el procés de utilització de diferents eines i recursos de l’eina Writer, de l’Open Office.
  • Finalment, he afegit un espai per a poder afegir explicacions d'opcions extra que puguin considerar-se interessants durant l'execució del curs i que no es contemplin en el temari i conjunt d'activitats del curs. 
 • Tema 1

  BLOC 1

  Anem per feina. En aquest primer bloc, es pretén presentar què és un full de càlcul, l’entorn de treball i la seva personalització, manipulació de fitxers, el funcionament bàsic, etc.

  Començarem a treballar amb el full de càlcul (modificar la mida de les cel·les, afegint files i/o columnes, inserint elements, canvis de format, treball amb els diferents fulls, etc.).

  Mireu amb més detall els apartats de l'1 al 4.7 del temari del curs.

  Posteriorment, caldrà que feu les activitats.

  ACTIVITATS

 • Tema 2

  BLOC 2

  En aquest segon bloc, començarem a aplicar la funcionalitat essencial del full de càlcul, és a dir, a fer que aquest realitzi càlculs, introduint operacions bàsiques.

  Del temari cal que us mireu, amb especial atenció, els temes del 5.1 al 5.3, ambdós inclosos.

  Posteriorment, caldrà que feu les activitats.

  ACTIVITATS

 • Tema 3

  BLOC 3

  Aquesta unitat servirà per dominar la creació de plantilles de full de càlcul.

  Del temari, en especial, caldrà que us repasseu l’apartat 3.4 (per a veure crear la plantilla); i del 5.1 al 5.5 (inclosos), per a fer que el full de càlcul realitzi els càlculs corresponents.

  Posteriorment, feu les activitats.

  ACTIVITATS

 • Tema 4

  BLOC 4

  En aquesta ocasió treballarem la possibilitat de realitzar cerques i substitucions de contingut dins d’un full de càlcul, l’ordenació del contingut, i l’autocompletat mitjançant series de contingut.

  Repasseu els temes del 4.4 al 4.6 del temari.

  Posteriorment, feu les activitats.

  ACTIVITATS

 • Tema 5

  BLOC 5

  Farem un pas més enllà en la introducció d’operacions i funcions dins d’un full de càlcul, així com en la presentació dels continguts. Per a fer-ho, intentarem fer un pressupost d’exemple més elaborat que els anteriors, sense ser cap complicació, però que realitzi alguns càlculs més.

  Per a fer l’activitat, us poden ser d'ajuda els apartats 3.4, 4.8 i del 5.4 al 5.7.

  Posteriorment, feu les activitats.

  ACTIVITATS

 • Tema 6

  BLOC 6

  En aquest mòdul, treballarem la creació de gràfics. Caldrà que us mireu bé tot el tema 6 dels apunts.

  Després, feu les activitats.

  ACTIVITATS

 • Tema 7

  BLOC 7

  En aquest mòdul, treballarem  altres opcions.

  En aquesta ocasió, no disposeu d'apartats al temari que expliquin aquests conceptes. Però de ben segur que buscant per Internet, o en els mateixos manuals o sistemes d'ajuda dels programes he de poder trobar informació d'ajuda.

  ACTIVITATS